Marşlar eşliğinde meşalelerle yürüdüler

Bartın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla binlerce kişinin katılımıyla fener alayı düzenlendi. Yürüyüşün sonunda Bartın Belediye Halk Dansları Topluluğu Roman Grubu sergiledikleri dans gösterisiyle büyük beğeni alırken Grup Saki konseriyle vatandaşlar coştu.
Bu haber 2019-08-31 15:13:51 eklenmiş ve 465 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın sokaklarında zafer coşkusu yaşandı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümü dolayısıyla Bartın’daki kutlamalar sokakalara taştı.

Bartın Valiliği’nce düzenlenen resmi törenin yanı sıra Bartın Belediyesi’nce de bir kutlama programı düzenlendi.

30 Ağustos akşamı gerçekleştirilen programlar fener alayı yürüyüşüyle başladı. Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına katılan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve meşalelerle Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde toplandı.

Yürüyüşe Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Yoğun güvenlik önlemi altında marşlar eşliğinde Belediye Sosyal Tesisleri önünden başlayan yürüyüş Kemerköprü-Şadırvan Caddesi-Hükümet Caddesi-Hamam Sokağı istikametinden devam ederek Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

 

Başkan Akın: “Milli bayramlarımıza çok önem veriyoruz”

 

Muheteşem havai fişek gösterisinin ardından da Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, sahneye çıkarak günün anlam ve önemi belirtir bir konuşma yaptı. 30 Ağustos Zaferi’nin, vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtıp, geleceğimizin önüne kurulmuş kalın duvarları yıkarak, milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini aldığını vurgulayan Başkan Akın, milli bayramlara büyük önem verdiklerinin altını çizerek şunları söyledi:

“Yine bir 30 Ağustos Zafer Bayramı programında beraberiz. Dini bayramlarımız bizim için ne kadar önemliyse milli bayramlarımız da o kadar önemlidir. Biz vatanı için mücade vermiş, şehitlik mertebesine erişmiş bir milletin çocuklarıyız. O nedenle bizim için milli bayramlarımız çok önemlidir. Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz. Nereden gelirse gelsin, ister PKK’dan gelsin ister FETÖ’den gelsin, ister Amerika’da gelsin bu vatanı asla vermeyeceğiz. Daha önce vatanımızı teslim etmediğimiz gibi bundan sonra da vatanımızı vermeyeceğiz. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı Türk ulusunun yeniden dirilişidir. Türk Milleti, Dumlupınar’da muazzam bir zafere, kahramanlık destanına imza atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında taarruza geçen Türk ordusu;  30 Ağustos’ta köleliğe, teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en kalıcı, en net cevap ve cesur karşılık verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş şifreleri, kurucu felsefenin dayandığı temel moral ve motivasyon kaynakları 30 Ağustos Zaferi’nin ruhunda gerçek anlamını bulmuştur. Türk milletinin kutlu varlığına pranga vurmak için birbiriyle yarışan husumet ittifakı layık olduğu acı dersini meydanlarda almıştır. Milletimizin makus kaderini değiştirmiş olan zaferle Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını dünyaya ispat etmiştir. Bilmek lazımdır ki, şehitlerimiz bu aziz vatanın manevi zırhı, gazilerimiz geçilmez kaleleri mertebesine kademe kademe yükselmişler ve bizlere üzerinde tahribat yapılmasına izin vermeyeceğimiz bir miras bırakmışlardır. Vatanımızın birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 

Halk Dansları Topluluğu yine büyük alış aldı

 

Başkan Akın’ın konuşmasının sonrasında sahneye Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Roman Grubu çıktı. Roman Grubu’nun muhteşem gösterisi büyük beğeni ve alkış aldı. Gösterinin sonrasında Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Antrenörü Orhan Doğan’a Belediye Başkan Yardımcısı tarafından çiçek takdim edildi.

Sonrasında da sahne sırası Grup Saki’nin oldu. Grup Saki, söylediği şarkılarla vatandaşları coşturdu.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı fener alayı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›