Özel yurt temsilcileriyle toplantı yapıldı

Bartın’daki özel yurt temsilcileri ile Bartın Üniversitesi’nde bir toplantı yapıldı.
Bu haber 2019-08-28 09:37:28 eklenmiş ve 177 kez görüntülenmiştir.

 

Haber Merkezi - Bartın Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin barınma konusunu görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı özel yurt temsilcileriyle Bartın Üniversitesi’nde bir toplantı yapıldı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun başkanlığında düzenlenen toplantıda barınma, kalite ve güvenlik konuları ele alındı. Katılımlarından dolayı yurt temsilcilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Uzun, iyi bir barınma hizmetinin öğrencilerin başarılarında kilit rol oynadığının altını çizdi.

 

Uzun: “Her zaman işbirliğine açığız”

 

Öğrencilerin üniversiteden mezun olurken mümkün olan en yüksek başarılı ile bunu başarmalarını hedeflediklerini belirten Rektör Uzun, iç ve dış paydaşlarımız ile sağladığımız koordinasyon ile sürdürülebilir bir hizmet ağı oluşturmak istediklerini söyledi. Rektör Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir başarı sadece tek değişkene bağlı bir durum değildir. Başarının oluşabilmesi için elverişli koşullara da ihtiyaç vardır. Öğrencilerim açısından konuyu ele aldığımızda barınma, güvenlik ve ulaşım gibi etmenler akademik başarıyı direkt olarak etkilemektedir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yurt ortamında verilen hizmetin kalitesi, öğrencilerimizin biyolojik gelişimlerinin yanı sıra sosyo-psikolojik gelişimlerini de etkileyerek akademik başarılarına doğrudan yansıyor. Özel yurtlara bu bakımdan önemli görevler düşüyor. Biz üniversite olarak sizlerle her zaman işbirliğine açığız.”

 

Bir ilk yaşandı

 

Yurt temsilcileri de üniversitede ilk defa bir araya geldiklerini ifade ederek Rektör Uzun’a ‘üniversite-kent bütünleşmesi’ni önceleyen yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

İlerleyen dönemlerde iş birliği ve diyaloğun gelişerek devam etmesini temenni eden yurt temsilcileri, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin konforu ve güvenliği için tüm imkânlarını seferber ettiklerini vurguladılar.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

ETİKETLER : BARTIN ÜNİVERSİTE YURT TOPLANTI
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›