“22. Hasan Bayrı Şiir Yarışması” başvuruları devam ediyor

Bartın Belediyesi tarafından bu sene 22.’si düzenlenecek olan Hasan Bayrı Şiir Yarışması başvuruları devam ediyor. Başvurular 27 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şubesi’ne posta ve kargo yoluyla ya da şahsen elden teslim edilerek yapılabilecek.
Bu haber 2019-08-28 09:36:43 eklenmiş ve 278 kez görüntülenmiştir.

 

Haber Merkezi – Bartın Belediyesi’nce bu yıl 22.’si gerçekleştirilecek olan “Hasan Bayrı Şiir Yarışması” başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Yarışmaya başvurular 27 Eylül 2019 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şubesi’ne posta ve kargo yoluyla ya da şahsen elden teslim edilerek yapılabilecek.

Bartın Belediyesi 23. Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek olan 22. Hasan Bayrı Şiir Yarışması, amatör-profesyonel herkese açık olacak. Konu seçiminin serbest olduğu yarışmaya katılımcılar en fazla 3 yapıt ile katılabilecekler. Daktilo ya da bilgisayar ile yazılacak olan her yapıt için ayrı rumuz kullanılacak. Rumuzlar en fazla 8 harften oluşacak.

Yapıtlar 6 kopya halinde bir zarfın içine konulacak ve yapıtların bulunduğu zarfın üzerine rumuzlar yazılacak. Ad-soyad, özgeçmiş, adres, telefon bilgileri içeren ayrı bir zarf hazırlanacak, bu zarfın üzerinde ise yapıtların rumuzları yer alacak. Şiirlerin bulunduğu kâğıtlara isim, adres, telefon bilgiler yazılmayacak. Sadece rumuz yazılacak.

Jüri üyelerinin akrabaları katılamayacak

Çağın Özbilge, Kevser Atay, Mehmet Cibelik, Mesut Şenol ve Şenel Gökçe’nin jüri üyesi olduğu yarışmaya jüri üyeleri ve birinci dereceden akrabaları katılamayacak.

Birinciye bin TL para ödülü

Değerlendirme sonunda; birinci seçilen yapıt sahibine bin lira para ödülü ve plaket, İkinci seçilen yapıt sahibine 800 TL ve plaket, üçüncü seçilen yapıt sahibine ise 600 TL para ödülü ve plaket, 1 kişiye mansiyon plaket verilecek.

27 Eylül son gün!

Yapıtların en geç 27 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Servisi’ne elden veya posta ile teslim edilmesi gerekiyor. E-Posta ve fax ile gönderilen şiirler yarışmaya kabul edilmeyecek. Posta veya kargo ile gönderilen yapıtların gecikmesinden Bartın Belediyesi ve Fuar Komitesi sorumlu olmayacak.

Sonuçlar 14 Ekim’de açıklanacak

Sonuçlar 14 Ekim 2019 Pazartesi tarihinde Bartın Belediyenin “www.bartin.bel.tr”  isimli web sayfasında açıklanacak olup, dereceye girenlere ödülleri ise 23 Ekim 2019 tarihinde fuar programı kapsamında düzenlenen gecede verilecek.

Dereceye giren fakat başka bir yapıttan alıntı olduğu sonradan tespit edilen yapıtların sahiplerine verilen ödül geri alınacak. Daha önce başka bir yarışmada ödül almış şiirler ile yarışmaya katılım söz konusu olmayacak. Yarışmaya katılan herkes, yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılacak. 

 

ETİKETLER : hasan bayrı siir yarisma
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›