200 aileye eğitim verildi

Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) Oyuncak Kütüphanesi’nden faydalanan 200 aileye eğitim verildi.
Bu haber 2019-08-28 09:30:33 eklenmiş ve 249 kez görüntülenmiştir.

 

Haber Merkezi - Kurulmasına öncülük ettiği Oyuncak Kütüphanesi’ndeki çalışmaları yakından takip eden Bartın Valisi Sinan Güner’in eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner, Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler ile birlikte aile içi iletişim eğitimine katıldı. Ardından kütüphanedeki çocuklarla bir süre zaman geçirerek çocuklara veda etti.

 

“Potansiyel bir güce sahip”

Bartın SYDV Müdürü Feridun Güler, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çocuklar doğumdan itibaren zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirirler. Dolayısıyla her aile bireyi çocuğun potansiyelini ortaya koyması, kullanması ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlama, onu teşvik etme, başarısını arttırma ve destekleme için potansiyel bir güce sahiptir. Ancak, aile bireyleri çocuğun eğitiminde etkin olabilecek bu gücün her zaman farkında olmayabilir. Bazen de aile, çocuğun sağlıklı gelişimi ve eğitimi için gücünü nasıl kullanacağı konusunda yeterli bilgiye sahip olmayabilir. Ailelerin bu gereksinimleri, aile eğitimi çalışmaları kapsamında planlanıp uygulanarak ve değerlendirilerek karşılanabilir. Sosyal dezavantajlı çocukların ve ailelerinin erken yaşlarda gerekli eğitim etkinliklerine katılmaları sağlandığında koşulları daha iyi olan çocuklar ve aileleriyle aralarındaki farkları kapatabilmeleri mümkün olmaktadır. Bu nedenle, eğitimde eşitlik ilkesi aile eğitimleri kapsamında da göz önünde bulundurulmalıdır.

 

200 aileye eğitim verildi

 

Bu kapsamda bir erken eğitim programı içeren Oyuncak Kütüphanemiz kapsamında ailelere ‘toplumsal cinsiyet’, ‘kadına şiddetle mücadele’, ‘çocuk gelişimi’, ‘aile içi iletişim’, ‘mahremiyet’, ‘çocuk cinsel ihmal ve istismarı’, ‘ilk yardım’, ‘0-6 yaş çocuk beslenmesi’,  ‘aile planlaması’, ‘anne sütü (emzirme)’, ‘kanser belirtileri’ konularında eğitim verilmiş olup; ‘hijyen’, ‘aşılar’, ‘sağlıklı yaşam’, ‘bağımlılık’, ‘obezite’, ‘stresle başetme yöntemleri’, ‘davranış problemleri’, ‘başa çıkma yolları’ ve ‘ekran ve çocuk’ gibi konularda diyetisyen, ebe, uzman doktor, psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimcisi tarafından eğitimler verilmeye devam etmektedir. Kütüphanemizden faydalanan 200 ailemize eğitim verilmiştir.”

ETİKETLER : kütüphane çocuk valilik bartın sosyal yardımlaşma
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›