Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na atama

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Sevim Çelik atandı.
Bu haber 2019-08-23 13:11:39 eklenmiş ve 241 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Prof. Dr. Selman Karayılmazlar’ın vekaleten yaptığı Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Sevim Çelik atandı.

Sözkonusu atamaya ilişkin kararı dün, Üniversite’nin resmi internet sayfası aracılığıyla yayınlanarak kamuoyuna duyuruldu.

Çelik kimdir?

1997-2006 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü / Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Çelik, “Endotrakeal Aspirasyonda Serum Fizyolojiğin Etkileri” konulu tezini vererek yüksek lisansını tamamladıktan sonra Zonguldak’a taşındı.

2006-2011 yılları arasında Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü / Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında Yardımcı Doçenç, “Yoğun Bakım Hastalarında Pozisyon Değişimi ve Sırt Masajının Arteryel Kan Gazı, Atım Hızı, Kan Basıncı Üzerine Etkileri” konusundaki tezini tamamladıktan sonra da 2011-2015 yılları arasında aynı birimde Doçent olarak Zonguldak SMYO Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

2015’e Prof. olan ve Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ‘na Müdür olarak atanan Çelik, 2016’da aynı fakültede Hemşirelik Bölümü / Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlığına atandı.

Pek çok ulusal ve uluslararası makalesi yayınlanan Çelik’in 21 adet kitabı bulunuyor.

 

ETİKETLER : bartın üniversite dekan sevim çelik
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›