BARÜFEST’24’te öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) dolu dolu bir program ile iki gün boyunca çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen BARÜFEST’24, binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla tamamlandı.
Bu haber 2024-05-27 09:52:30 eklenmiş ve 917 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) geleneksel olarak düzenlenen “Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri: BARÜFEST’24” farklı alanlarda düzenlenen onlarca etkinlikle birlikte coşkuyla tamamlandı.

 

 

Açılış töreniyle başlayan etkinlikte BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bilim ve teknolojiye değer katan etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin sosyal faaliyetlerde bulunmalarını da yeni yetkinlikler kazanmaları noktasında önemli olduğunu söyledi.

 

 

“Akademik Orkestra” büyük alkış aldı

 

 

Açılış töreninde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün yönetimindeki orkestra “Yalgızam Yalgız” ve “Kasımpaşa Kıyıları” başta olmak üzere sevilen parçaları seslendirildi. Ayrıca Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün yönetimindeki orkestranın ‘100. Yıl Marşı’nı seslendirmesi ise seyircilerden büyük alkış aldı.

 

 

Resim ve heykel sergileri

 

 

BARÜFEST’te Geleneksel Türk Sanatları, Karma Resim ve Heykel Sergisi ziyarete açıldı. Eğitim Fakültesi tarafından kültürel değerlerin korunması, yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılmasını amaçlayan karma resim ve heykel sergisinde birçok farklı eser ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.  

 

 

BARÜFEST’e Şampiyon Sporcular damgası

 

 

Festival kapsamında başarılarıyla Türk Sporuna damga vuran BARÜ’lü milli sporcuların özgeçmişleri, isimleri ile elde ettikleri madalyaların yer aldığı Şampiyon Sporcular Alanı açılırken, BARÜ’den Olimpiyatlara: Kadın Sporcuların Zafere Giden Yolculuğu söyleşisi de düzenlendi. Söyleşi, milli sporcuların Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında elde ettiğin başarıları aktaran kısa film gösterimi ile başladı.

 

 

Moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Gökduman’ın gerçekleştirdiği söyleşide BARÜ’lü milli sporcular; Şennur Demir, Evin Demirhan Yavuz ve Zeynep Yetgil hem sporda hem de eğitimde başarılı olmalarında BARÜ’de oluşturulan spor ikliminin etkili olduğunun altını çizdi.

 

 

Geçmişten günümüze Türk şiiri söyleşisi

 

 

“Türk Şiiri ve Günümüz” konulu söyleşide Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baki Asiltürk, Türk şiirinin tarihsel gelişimini ele alarak günümüzdeki durumunu değerlendirdi.  Akademisyenler, öğrenciler ve edebiyatseverler tarafından ilgiyle takip edilen etkinlik, Asiltürk’ün “Sevgilim, Çocukluğum” adlı şiirini okuması ile son buldu.

 

 

Tiyatrolar, sinemalar, oyunlar, halk oyunu ve kano gösterileri…

 

 

BARÜFEST’24 kapsamında öğrencilerin sahnelediği “Otogargara” ve “Deprem Sesimiz: Aysima” oyunları büyük beğeni topladı. Sergilenen oyunlar tiyatroseverlerden tarafından ilgiyle takip edilerek büyük alkış aldı. Sinema gösteriminde ise yüzlerce öğrenci film keyfi yaşadı.  Ayrıca gölet alanında öğrenci toplulukları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek yeni ekip arkadaşları edindi. Elektrikli otomobil, insansız hava aracı, insansız su altı aracı, roket çalışmalarının da sergilendiği şenlikte, sosyal sorumluluk projeleri anlatıldı. BARÜ’de oluşturulan doğal gölet alanında iki gün boyunca öğrenciler kano gösterisi ise güzel görüntüler oluşturdu.

 

 

Uluslararası öğrencilerden yerel dans gösterileri

 

 

Dünyanın dört bir yanından BARÜ’de eğitimlerine devam eden uluslararası öğrenciler şenlikler kapsamında yöresel kıyafetleriyle dans ederek renk kattı. Uluslararası öğrencilerin geleneksel dans gösterileri, şarkıları ve şovları katılımcılar tarafından büyük coşkuyla izlendi. BARÜFEST’24 boyunca uluslararası öğrenciler ayrıca, gölet alanında kurdukları stantlarda kendi kültürlerini de tanıttı.

 

 

Turnuva şampiyonları madalyalarını aldı

 

 

BARÜFEST’24 kapsamında bir ay boyunca devam eden spor müsabakalarında başarı gösteren öğrenciler, ödüllerini ana sahnede düzenlenen törenle aldı.  Voleybol, basketbol, futbol, badminton, masa tenisi ve satranç dallarında turnuvaya katılan sporcuların karşılaşmalarında bireysel ya da takım halinde ilk üçe girenlere madalya ve kupaları verildi.

 

 

Müziğin ritmi BARÜ’de attı!

 

 

Gündüz saatlerinde; çeşitli sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle şenliklerin tadını çıkaran öğrenciler, akşam saatlerinde ise konserlerle doyasıya eğlenmeye devam etti.

 

 

BARÜFEST’te iki gün boyunca devam eden etkinlikler kapsamında 12 konser gerçekleştirildi.

 

 

ZBEÜ Devlet Konservatuarı Akademik Orkestrasıyla başlayan konserler Grup Bipolar, Dj Adalio, Grup Mokho ile devam etti.

 

 

Festivalin ikinci gününde ise sahnede Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Akademinin Sesi Korosu, BARÜ Müzik, BAND 67.5, Grup Parthania, Grup The Soul Staff yer aldı.

 

 

Konserler sırasında telefonlarının ışıklarıyla görsel bir şölen yaratan öğrenciler, seslendirilen parçalara tek bir ağızdan eşlik etti.

 

 

Akşam saatlerinde BARÜ mezunu Dj Sefa Başaran ve BARÜ öğrencisi Emre Demirkol’un DJ performansı ise öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

 

 

ColourFest, renkli görüntülere sahne oldu

 

 

Boya festivali olarak adlandırılan “ColorFest” ise renkli görüntülere sahne oldu. Ellerindeki boyalarla birbirlerini boyayan gençler, aynı zamanda müzik eşliğinde dans etti.

 

 

DJ performansları, müzik ve dans gösterileri, oyun ve aktiviteler, geleneksel Türk oyunları ve daha fazlasıyla sona eren BARÜFEST ile öğrenciler baharı şenlikle karşıladı.

 

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›