BARÜFEST’24 tüm heyecanıyla başladı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Eğlenerek Öğreniyoruz” sloganıyla geleneksel hale getirdiği Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri: BARÜFEST’24 başladı.
Bu haber 2024-05-25 09:35:49 eklenmiş ve 17 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde iki gün boyunca sanattan spora, bilimden müziğe kadar birçok farklı alanda çeşitli etkinliklerin yer alacağı BARÜFEST’in açılış töreni düzenlendi.

 

 

Şenlik açılış programına BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rektör Uzun, BARÜFEST’24’ün açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

 

 

“Sosyal ve kültürel anlamda da donanımlı bireyler olmanız adına çalışıyoruz”

 

 

Bilime değer katan etkinliklerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de düzenlediklerini vurgulayan Rektör Uzun, “2023-2024 Akademik Yılı’nın sonuna yaklaştığımız bugünlerde en önemli bileşenimiz olan siz öğrencilerimizin keyifli vakit geçireceği Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’nde buluştuk. İki gün boyunca farklı alanlarda gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle öğrenci odaklı eğitim anlayışımız doğrultusunda sosyal ve kültürel anlamda da donanımlı bireyler olmanız adına çalışıyoruz. Bilimden sanata, spordan müziğe kadar birçok etkinliğin yer aldığı şenliklerimizde tüm bileşenlerimizin eğlenerek öğreneceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

 

 

Akademik Orkestra performansıyla büyük alkış aldı

 

 

Açılış konuşmalarının ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuarı Akademik Orkestrası tarafından “Yalgızam Yalgız” ve “Kasımpaşa Kıyıları” başta olmak üzere sevilen parçaları seslendirildi. ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün yönetimindeki orkestranın ‘100. Yıl Marşı’nı seslendirmesi ise büyük alkış aldı.

 

 

Doç. Dr. Kömürcü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘100. Yıl Marşı’ yarışmasında, sözleri ve bestesi kendisine ait olan eserle birincilik ödülüne layık görülmüştü. ‘100. Yıl Marşı’ ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı özel konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programında 1071 kişilik bir orkestra ve koro eşliğinde ilk defa seslendirilmişti.

 

 

BARÜ’de şenlik var

 

 

BARÜFEST’in ilk gününde Karma Resim ve Heykel Sergisi ziyarete açıldı. Kültürel değerlerin korunması, yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılmasını amaçlayan karma resim ve heykel sergisinde birçok eser ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.  

 

 

BARÜFEST’24 kapsamında dolu dolu bir program ile öğrenci toplulukları etkinlikleri, BARÜ’lü milli sporcularla söyleşi, tiyatro gösterimleri, konferans ve paneller, DJ performansları, müzik ve dans gösterileri, oyun ve aktiviteler, geleneksel Türk oyunları ve daha fazlası iki gün boyunca gerçekleştirilecek. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : BARÜ BARÜFEST’24’
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›