Bakan Tunç’tan AK Partili Belediyeler ve İl Genel Meclisi’ne ziyaret

31 Mart yerel seçimleri sonrasında memleketi Bartın’da AK Partili Belediyeleri ve İl Genel Meclisi’ni ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni dönemde projelerin hayata geçmesi için canla başla gece gündüz çalışacaklarını vurgularken hemşehrilerinin güvenine layık olmak için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Bartın’ın ilçeleri, beldeleri, köyleriyle beraber eser üretmeye devam edeceklerini belirten Tunç, “Belediyecilik demek hizmet demek, icraat demek, doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşının yanında olmak demek.” dedi. Gittiği her yerde coşkuyla karşılanan Bakan Tunç, Kozcağız’da kendisini karşılayan sporcu çocuklarla birlikte “Şampiyon Kozcağızspor” tezahüratı yaptı.
Bu haber 2024-04-29 11:27:30 eklenmiş ve 251 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın’ı ilçeleri, beldeleri, köyleriyle beraber eser üretmeye devam”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK, Erkan HIZOĞLU, Kübra Nur AK

 

 

Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Bartın’da yoğun  bir program gerçekleştirirken AK Partili Belediyeleri ve İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.

 

 

Bakan Tunç'a ziyaretlerinde Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile parti teşkilatları da eşlik etti.

 

 

1-    Babaocağı Ulus’ta yine coşkuyla karşılandı

 

 

Bartın’daki temaslarına babaocağı Ulus’tan başlayan Bakan Tunç, burada büyük bir coşkuyla karşılandı.

 

 

Ulus Kaymakamlığını ziyaret ederek ilçedeki yatırım çalışmaları ve planlamalara ilişkin bilgi alan Bakan Tunç, ardından Ulus Adalet Sarayı’nda incelemelerde bulunarak adalet hizmetlerinin etkinliğinin ve kaliteli sunumunun daha da arttırılması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Sonrasında da Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’u ziyaret eden Bakan Tunç, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye güçlü bir şekilde destek veren tüm Ulus halkına teşekkür ederken güven tazeleyen Belediye Başkanı Uzun’a çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

“Hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz”

 

 

Ulus’ta el birliğiyle yürütülen çalışmalar ve projeler üzerine değerlendirmelerde bulundukları ziyaret sırasında yaptığı konuşan Bakan Tunç, yeni dönemde Ulus’ta hayata geçirilecek projeler için hükümet olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizerken şunları söyledi:

 

 

“Belediye başkanımızın inşallah yeni dönemde Ulus ilçemiz için çok daha güzel eserlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Yeni dönem için gerçekleştireceği projeler var. Bu projelerin Ulus ilçesinde hayata geçmesi için de bizler Kabine olarak, hükümet olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Burada Hasan Hüseyin Uzun Belediye Başkanımız iki dönemdir önemli bir tecrübeyle görevini devam ettirdi. Üçüncü dönemde yine sizlerin teveccühleriyle büyük bir destekle yüzde 51 üzerinde oy alarak yeniden seçildi. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ulus ilçe halkına Belediye Başkanımıza olan güveninizden dolayı teşekkür ediyoruz.

 

 

Rabbim bu desteğinize, güveninize layık olabilmeyi nasip eylesin. Belediyelerimiz önemli. Belediyeler yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimler vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen Belediye Başkanlarımız milletten aldığı desteği yine millete hizmet olarak, devletten aldığı desteği milletin kaynaklarını millete hizmet olarak akıtmak için görevli. Onların yaptığı eserler, sizlere yönelik gerek sosyal hizmetler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin belediyenin yeniden imarıyla ilgili şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabi ki artarak devam etmeli.

 

 

“Milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar”

 

 

Hükümetimizin kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderdiği kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet olarak gösterilmesi lazım. İşte bunu yapan Belediye Başkanlarımız başarılı oluyor ve yeniden seçiliyor. Kamu kaynaklarını farklı yerlere aktaranlar da halk tarafından cezalandırılıyor. Hem de eğer bir suç unsuru varsa terörün finansmanı noktasında belediyeler geçmişte bunu kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Teröre destek veren belediye yönetimlerinin kanunlar çerçevesi içerisinde anayasa ve belediye kanununun verdiği yetkiyle kayyum tayinleri oldu. Hiç kimse bir belediyeye kayyum tayin edilmesini istemez. Ancak bir belediye başkanı milletin kaynaklarını millet düşmanlarına akıtırsa bundan sonra bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas teyakkuzda olacak ve belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar.

 

 

“Belediyemizin projelerini daha da ileriye taşımak istiyoruz”

 

 

Ulus ilçemize çok güzel eserler kazandırdık. Burada altyapıdan üstyapısına varıncaya kadar Belediye Başkanımızla beraber, güzel projeleri hayata geçirdik, Ulus’umuzun şirin bir ilçe olmasını sağladık. Ulus Çayı’nın ıslahından hastanesine varıncaya kadar sosyal tesislerinden, spor tesislerine varıncaya kadar, cadde düzenlemelerine varıncaya kadar, yeni okullarımıza varıncaya kadar çok güzel eserleri ilçemize kazandırdık. İlçemize yeni bir mahalle ekledik. TOKİ konutlarıyla yeni bir mahalle, yeni bir şehir oluşmuş oldu. Yeni dönemde de inşallah belediyemizin bu projelerini daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu konuda da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz inşallah. Sizlerin güvenine layık olabilmek için, sizlerin desteğine güvenine layık olabilmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ben tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye başkanımıza, il genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum ve tebrik ediyorum. Desteğiniz için de bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum.”

 

 

Konuşmasının ardından Uluslu hemşerileriyle bir araya gelerek hasret gideren Bakan Tunç, muhtarla da bir araya gelirken vatandaşlarla devlet arasında köprü olan muhtarlara da görevlerinde başarılar diledi.

2-  

 

  “Yeni dönemde çok daha güzel eserlere imza atacak”

 

 

Ulus programının ardından Abdipaşa’ya geçen Bakan Tunç, Abdipaşa Belediyesi ziyareti öncesi vatandaşlarla selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Bakan Tunç, yeniden Abdipaşa Belediye Başkanı seçilen Yaşar Dönmez’in beldeye önemli hizmetler verdiğini belirtirken yeni dönemde çok daha güzel eserlere imza atacağına inandıklarını söyledi.

 

 

AK Parti’ye destek veren seçmenlere teşekkür ederken Tunç, konuşmasının ardından Abdipaşa Belediye Başkanı Dönmez’i makamında ziyaret etti.

 

 

Abdipaşa Belediyesi ziyaretinin sonrasında da Bakan Tunç, “Abdipaşa Belediye Başkanımız Yaşar Dönmez’i ziyaret ederek güzel beldemizdeki çalışmalar üzerine konuştuk. 31 Mart seçimlerinde güven tazeleyen Belediye Başkanımız Yaşar Dönmez’i tebrik ediyor, kıymetli hemşehrilerime destekleri için teşekkür ediyorum.” değerlendirmesini yaptı.

 

 

3-    “Önemli çalışmalar yapacağına yürekten inanıyoruz”

 

 

Adalet Bakanı Tunç’un Bartın’daki üçüncü durağı da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti’ye geçen Kumluca Belediyesi oldu.

 

 

Burada da vatandaşlarla selamlaşan Bakan Tunç, Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt ile makamında görüştü.

 

 

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt’un belde için önemli çalışmalar yapacağına yürekten inandığını söylerken “Hemşehrilerimizin güveni ve desteğiyle 31 Mart seçimlerinde Kumluca Belediye Başkanı olan Mustafa Bozkurt’u ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledik. Belediye Başkanımız Mustafa Bozkurt’un beldemiz için önemli çalışmalar yapacağına yürekten inanıyor, hemşehrilerime destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

4-    “Kozcağız'ımızı eser ve hizmet siyasetiyle donatmaya devam”

 

 

Daha sonra ise Kozcağız beldesine geçen Bakan Tunç, burada da büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla ve meşalelerle karşılandı. Bakan Tunç, Kozcağız Belediyesi ziyareti öncesinde de vatandaşlarla selamlaşırken belediye binası önünde Kozcağız Belediyesi Minikler Spor Kulübü sporcularıyla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Burada vatandaşlara seslenen Tunç, Kozcağız'ın her zaman AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek oy oranıyla destek verdiğini ve belediye seçimlerinde de defalarca AK Parti belediyeciliği anlayışının devam ettiğini söyledi.

 

 

Yeni dönemde de yine Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile beldede gerçek belediyeciliğin devam edeceğini anlatan Bakan Tunç, “Eser belediyeciliği, hizmet siyaseti burada devam edecek. Kozcağız'da çok güzel hizmetler yaptık, eserler ürettik. Köprüler yaptık, yollar yapıyoruz, iki baraj yaptık, okullar yaptık, sosyal tesisler, terminalinden tutun da spor tesislerine, stadyumuna varıncaya kadar altyapısıyla üstyapısıyla en son doğal gazı da getirdik. TOKİ konutlarını, köy konutları yaptık, şimdi şehir konutlarına inşallah başlayacağız. Kozcağız’ımızı eser ve hizmet siyasetiyle donatmaya devam edeceğiz inşallah.” dedi.

 

 

Yeni dönemde projelerin hayata geçmesi için canla başla gece gündüz çalışacaklarını vurgulayan Bakan Tunç, hemşehrilerinin güvenine layık olmak için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

 

Bartın’ın ilçeleri, beldeleri, köyleriyle beraber eser üretmeye devam edeceklerini belirten Tunç, “Belediyecilik demek hizmet demek, icraat demek. Doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşının yanında olmak demek.” dedi.

 

 

Tunç, Kozcağız’ın köyleriyle 35 bin nüfusa sahip olduğunu aktararak, “Bu beldemize ne kadar hizmet etsek azdır. İlçelerden de büyük bir beldemiz. Buraya ilçe ayarında hizmeti getirerek beldemizin daha da gelişmesi, daha da kalkınması için çalışacağız. Belediye başkanımız da durmuyor, ‘Şu projeyi hayata geçirelim, bunu da yapalım.’ diye sürekli bizlerin kapısında. O nedenle bizler de inşallah ona her projesinde destek olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

5-  

 

  İl Genel Meclisi’ne başarılar diledi

 

 

Ardından da Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile makamında görüşen Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı’ya da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı ve İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Tunç, “Bartın İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Turhan Kalaycı’yı ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledik. Güzel memleketim Bartın’da önemli hizmetleri hayata geçirmek için fedakârca çalışacağına inandığım İl Genel Meclisi Başkanımız Kalaycı’ya ve tüm meclis üyelerimize başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç Bartın Ulus Abdipaşa Kumluca Kozcağız İl Özel İdaresi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›