Okul kantinleri ve yemekhaneler denetlendi!

Bartın’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince okullardaki kantin ve yemekhanelerin denetimlerinin devam ettiği bildirildi.
Bu haber 2024-04-29 11:05:36 eklenmiş ve 72 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, eğitim gören öğrencilerin hijyenik ortamda alışveriş yapmaları ve sağlıklı ürünlere uygun şartlarda ulaşması için kantin ve yemekhane denetimlerini sürdürüyor.

 

 

Bu kapsamda sahaya inen gıda dedektifleri, geçtiğimiz günlerde okullarda denetim yaptı.

 

 

Periyodik olarak devam eden denetimlere ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, “Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından gıda işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlere ayrı bir önem verilmektedir. Nu doğrultuda İl Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince, okul kantinleri ve yemek dağıtım yerlerinin denetimleri gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi adına denetimlerimiz titizlikle ve hız kesmeden devam edecek olup, tüketicilerimizin halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini İl ve İlçe Müdürlüklerimiz ile Alo 174 Gıda Hattı'na bildirmelerini rica ederiz.” dedi.  (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›