Kalaycı: “Amacımız Bartın’a hizmet etmek”

Yeni dönemde yol haritalarını tüm Meclis Üyeleriyle birlik ve beraberlik içerisinde hazırlayacaklarını belirten Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, “Siyaset anlayışımızın bizlere yüklediği en önemli sorumluluk; hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun tüm hemşehrilerimize hizmet götürmektir. Hemşehrilerimizin menfaatine olacak tüm icraatlarda kurumlarımız, mülki amirlerimiz ve İl Genel Meclisimiz ile ortak paydada buluşmamız, bizleri buraya gönderen halkımızın beklentisidir. Buradan yola çıkarak, ilimize, ilçemize, belde ve köylerimize hayırlı hizmetler sağlayacağımız inancı ile hep beraber çalışacağız. Amacımız Bartın’a hizmet etmektir.” dedi.
Bu haber 2024-04-18 09:57:41 eklenmiş ve 338 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

İl Genel Meclisi, yoğun gündemle toplantılarına devam ediyor

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarına devam ediyor. 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını 9 Nisan’da gerçekleştiren Bartın İl Genel Meclisi, devam eden toplantı birleşimlerinde gündeminde yer alan dosyaları görüşüyor.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında Meclis Üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Uğur Karakaya ile daire müdürleri de yer aldı.

 

Meclis’in geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 3’üncü birleşiminde Vilayetler Birliği ve Mahalli İdareler Birliği ile İl İnsan Hakları Kurulu’na üye seçimi yapılırken Akçamescit Köyü Karga Mahallesi bağlantı yolu ile ilgili komisyon raporları ve Çakırdemirci Köyü İmar Planı ile ilgili komisyon raporları görüşüldü.

 

Vilayetler Birliği’ne AK Parti Grubu’ndan Turhan Kalaycı ve Ali Eyüpustaoğlu önerilirken CHP Grubu’ndan da Hakem Çetin ile Musa Özgün önerildi.

 

Yapılan açık oylamada AK Parti Grubu’nun önerdiği isimler oy çokluğuyla kabul edilirken Turhan Kalaycı ve Ali Eyüpustaoğlu Vilayetler Birliği’ne seçilen isimler oldu.

 

 

 

“Ortak üçlü” önerisi kabul görmedi!

 

Mahalli İdareler Birliği için de gruplardan 3 asil ve yedek isim önerisi istendi. AK Parti Grubu’nun önerisi asil üye olarak Ali Eyüpustaoğlu, Hüseyin Boran ve Atnen Aydoğan, yedek üye olarak ise Mustafa Ergin olurken CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanı Hakan Ceylan, iki parti grubu ve MHP’li Meclis Üyesi ile 3 temsilci vererek ortak bir üçlü belirlenmesini önerdi. AK Parti Grup Başkanı Ali Eyüpustaoğlu’nun grup olarak aday çıkarma kararı aldıklarını ve bu karar doğrultusunda adaylarını belirttiklerini söylemesi üzerine CHP Grubu’ndan isim olarak Hakem Çetin, Musa Özgün, Hasan Karakurt ve Hakan Ceylan önerisi geldi.

 

Yapılan oylamada AK Parti’nin önerdiği isimler oy çokluğuyla Mahalli İdareler Birliği Üyesi olarak seçildi.  

 

Ardından da İl İnsan Hakları Kurulu’na Ali Eyüpustaoğlu asil üye, Mustafa Ergin ise yedek üye olarak yine oy çokluğuyla seçildi.

 

Komisyon raporları kabul edildi

 

Yeni dönem Meclisinin seçim gündemleri sona ererken Nisan ayı gündeminde yer alan komisyon raporlarının görüşülmesine başlandı.

 

Akçamescit Köyü Karga Mahallesi bağlantı yolu ile ilgili komisyon raporları ve Çakırdemirci Köyü İmar Planı ile ilgili komisyon raporları Meclis’te genel görüşmeye açılırken Meclisin oybirliğiyle kabul edildi.

 

Gündeme 6 dosya eklendi

 

Meclis’in 4’üncü birleşiminde gündeme Tarım Arazilerine Yol Yapım İşi ve Esenyurt Yöresel Ürünler Pazar Yeri yapım işi için yetki verilmesi ile ilgili dosya, 2024 yılı Orman İzin Dosyaları Hizmet Bedellerinin Güncellenmesi ile ilgili dosya, Serdar Köyü İmar Planları ile ilgili dosya, Güzelcehisar Köyü İmar Planları ile ilgili dosya, Sosyal Tesislerin 2024 yılı Ücret Tarifelerinin Güncellenmesi ile ilgili dosya, Akçamescit Kapalı Hayvan Pazarı Yeri Ücret Tarifesi ile ilgili dosya gündem maddeleri arasına eklendi.

 

Top komisyonlarda

 

Ardından gündem maddelerine geçildi. Kutlubey Demirciler Köyü yol ağının İdarenin Yol ve Ulaşım ağından çıkarılması ile ilgili dosya Meclisin oy birliği ile İçişleri Komisyonuna havale edildi.

 

Ruhsatlı Silahların Devri ile ilgili dosya da yine İçişleri Komisyonuna havale edilirken “1-A Grubu Kum Çakıl Ocağı Kiralama ile ilgili dosya” Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

 

 

 

 

Hibe ve Özel İdare imkanları kullanılacak

 

“Dallıca, Kocareis, Akgöz, Topluca Grup Yolunun 2 bin 360 metrelik kısmının 2024 Yılı Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması” ile ilgili dosyanın Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, “Yol bizim yolumuz ama yolların bozulmasına taş ocağına çalışan tırlar sebep oluyor. Bu konuda Sayın Valimiz konunun muhatabı firmalar ile iletişime geçti, onlar da buranın yapımı için çimentoyu hibe olarak verebileceklerini taahhüt ettiler. Bu konuda mutabıkız. Bir kısmını da aldık zaten. O bölgede taşocakları da var. Daha öncesinde de ön görüşmesini yapmıştık bir kısmına destek olabiliriz ama tamamına da bize yüklenmeyin demişlerdi. Tabi bunu yaparken biz kendi beton santralimizi ve kendi imkanlarımızı kullanacağız.” dedi.

 

Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Nurettin Bozkurt da dosyayla ilgili meclis üyelerine bilgilendirme yaparken yolun  daha uzun süre ve sağlıklı kullanılabilmesi için beton yol şeklinde yapılacağının bilgisini verdi.

 

Ardından dosya Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

 

Kalaycı’dan “birlik” mesajı!

 

Gündemin 14’üncü maddesinde yer alan 2023 yılı Güncel Yol Envanter Raporu ile ilgili dosya Meclis’in genel görüşüne açılırken oy birliği ile kabul edildi.

 

2023 yılı Envanteri ile ilgili dosyanın görüşülmesi sonrasında söz alan CHP Grup Başkanı Hakan Ceylan, 2024 yılı yol programları için bir revizyon talebinde bulunurken Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, yeni dönemde yol haritalarını tüm Meclis Üyeleriyle birlik ve beraberlik içerisinde hazırlayacaklarını vurgulayarak “Siyaset anlayışımızın bizlere yüklediği en önemli sorumluluk; hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun tüm hemşehrilerimize hizmet götürmektir. Hemşehrilerimizin menfaatine olacak tüm icraatlarda kurumlarımız, mülki amirlerimiz ve İl Genel Meclisimiz ile ortak paydada buluşmamız, bizleri buraya gönderen halkımızın beklentisidir. Buradan yola çıkarak, ilimize, ilçemize, belde ve köylerimize hayırlı hizmetler sağlayacağımız inancı ile hep beraber çalışacağız. Amacımız Bartın’a hizmet etmektir.” dedi.

 

İl Genel Meclisi’nin 4’üncü birleşiminde son olarak 2023 yılı Denetim Komisyonu Raporu, Meclisin bilgisine sunuldu.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Bartın İl Özel İdaresi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›