İl Müdürlüğünden uyarı ve hatırlatma

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, denizlerde av yasağının 15 Nisan itibariyle başladığını hatırlatırken 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ve trol ağları ile su ürünleri avcılığının yasaklandığını kaydetti. Önder, su ürünleri avcılığıyla ilgili yasaklara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacağını belirtti.
Bu haber 2024-04-17 10:15:12 eklenmiş ve 209 kez görüntülenmiştir.

 

Yasak başladı, uymayanlara ceza var!

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartınlı balıkçılar, denizlerde avlanma yasağının sona ermesi ile birlikte 1 Eylül 2023 itibariyle Amasra’da düzenlenen törenle “vira bismillah” diyerek Karadeniz’e açılmıştı.

 

 

Su ürünleri bakımından önemli bir potansiyele sahip Karadeniz’de 1 Eylül 2023 tarihinde trol ve gırgır avcılığı ile başlayan av sezonu 15 Nisan itibariyle sona ererken av yasakları başladı.

 

 

Yasak döneminde avcılık yapılmasının sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması bakımından önemli olduğunu belirten Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, su ürünleri avcılığında yapılan düzenlemelerin amacının günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olduğunun altını çizerken yasaklara uyulmasını istedi.

 

 

1 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlayacak olan yeni av sezonunun balıkçılık sektörü açısından daha verimli geçirilebilmesi amacıyla, su ürünleri avcılığıyla ilgili yasaklara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacağını belirten Önder, ticari ve amatör balıkçıların yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyerek şunları söyledi:

 

 

“Denizlerimizde, 1 Eylül 2023 itibariyle başlayan ‘2023-2024 Balıkçılık Av Sezonu’ 15 Nisan 2024 tarihinde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine girilmesiyle sona ermiş bulunmaktadır.

 

 

Kalkan balığı avcılığı yasak

 

 

Dolayısı ile 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında, gırgır ağları ve trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır. Ayrıca bütün karasularımızda 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında Algarna ile Deniz salyangozu avcılığı yasaktır. Ancak dalma yöntemi ile ‘Özel Avcılık İzin Belgesi’ almak kaydı ile deniz salyangozu avcılığı dönem boyunca serbesttir. Yine 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile Kalkan balığı avcılığı yasaktır. Karasularımızda 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yasaktır.

 

 

Su ürünleri avcılığında yapılan bu düzenlemelerin amacı günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmaktır. Su ürünlerinde uygulanan av yasağının, su ürünleri varlığı ve sürdürülebilirliği bakımından çok olumlu katkıları bulunmakla birlikte, aşırı ve kuralsız avcılığın da o denli zararının olduğu bir gerçektir. Bu nedenle tüm su ürünleri avcılarımızın yasaklara uymaları gerekmektedir.

 

 

İdari para cezası uygulanacak

 

 

1 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlayacak olan yeni av sezonunun balıkçılık sektörü açısından daha verimli geçirilebilmesi amacıyla, su ürünleri avcılığıyla ilgili yasaklara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacaktır. Ticari ve amatör balıkçılarımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri, sürdürülebilir balıkçılık açısından önem arz etmektedir.”

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›