Bartın Emniyeti, bayram tatili verilerini paylaştı

Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Kurban Bayramı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü personelinin izinlerinin kaldırılarak yüzde 100’e yakın personel ile bayram sürecinin sorunsuz bir şekilde, huzur ve güven içerisinde geçirildiğini söyledi. Trafik tedbirleri kapsamında da trafikte görev yapan personel sayısının 2 katına çıkarıldığını ifade eden Vural, Polis sorumluluk bölgesinde bayram süresince 10 bin 815 kişinin sorgulandığını, 3 bin 500 aracın kontrol edildiğini, 610 araca cezai işlem uygulanarak 56 aracın trafikten men edildiğini kaydetti. Alkollü araç kullandığı için 11 sürücünün de ehliyetine el konulduğunu açıklayan Vural, alınan tedbirler sayesinde trafik kazalarında geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşandığına dikkat çekti.
Bu haber 2019-08-16 10:46:43 eklenmiş ve 296 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Kurban Bayramı süresince İlimiz polis sorumluluk bölgesinde alınan emniyet önlemleri kapsamında yapılan uygulamaların detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

 

Kurban Bayramı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü personelinin izinlerinin kaldırılarak yüzde 100’e yakın personel ile bayram sürecinin sorunsuz bir şekilde, huzur ve güven içerisinde geçirildiğini söyleyen Vural, trafikte görevli personel sayısının da 2 katına çıkarıldığını belirtti.

 

Tüm birimlerin teyakkuz halinde bulunarak başta asayiş, trafik, terör ve narkotik olmak üzere suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanabilmesi için ilimizde yapılan uygulama ve denetimlere ilişkin verileri paylaşan İl Emniyet Müdürü Vural, şunları söyledi:

 

İzinler kaldırıldı

“Genel Asayiş ve Kamu düzeninin devamının sağlanması, terör örgütlerinin muhtemel eylemlerinin engellenmesi amacıyla Bartın ilimizde önleyici ve caydırıcı tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda ilimizde kamu kurum ve kuruluşları, stratejik öneme haiz bölgeler ile özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde mevzuata uygun bir şekilde tüm birimlerimiz teyakkuz halinde bulunarak başta asayiş, trafik, terör ve narkotik konuları olmak üzere suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması aranan şahıs ve araçların yakalanabilmesi için tüm ilimizde uygulama ve denetimler yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için izinler kaldırılarak yüzde 100’e yakın personel ile bayram süreci sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri sağlanılmıştır.

Huzur ve güven ortamının sağlanması için teknik tüm imkanlar kullanılmış drone insansız hava aracı sürekli ilimizde kontrol ve denetim amaçlı uçurulmuştur.

 

10 bin 815 kişi sorgulandı

Bartın ilimizde Asayiş Şube Müdürlüğü’müzce vatandaşlarımıza zarar verebilecek her türlü risk ortadan kaldırılmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğü’müzce bayram süresince
10 bin 815 şahıs sorgulaması yapılmıştır. Otobüs terminalleri ve çevreleri denetlenmiştir. Umuma açık iş yerleri, kafeler, alkollü işletmeler denetlenmiştir. İlimizdeki park, bahçeler, metruk binalar, kurban satış yerlerinin kontrolü sağlanmıştır.
İlimizde hırsızlık, kaçakçılık, yaralama, kayıp şahıs gibi suçlardan hakkında aranma kararı bulunan 20 kişi yakalanarak adli mercilerce teslim edilmiştir.

 

Personel sayısı 2 katına çıkarıldı

Bununla birlikte ilimizde yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde ile alakalı olarak da şüpheliler suç unsuru ile birlikte yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.


İlimizde trafik tedbirleri kapsamında öncelikle trafikte görev yapan personel sayısı 2 katına çıkarılmıştır.

 

Gizli denetimler yapıldı

Trafik ekiplerine ve noktalarına personel takviyeleri yapılarak trafik yönünden sorunsuz bir bayram geçirilmesi sağlanmıştır. Bununla birlikte otobüslere sivil trafik ekipleri yerleştirilerek gizli denetlemeler yapılmıştır.

 

56 araç trafikten men edildi, 11 sürücünün ehliyetine el konuldu

Bayram süresince 3 bin 500 araç kontrol edilmiş 610 araca cezai işlem uygulanarak 56 araç trafikten men edilmiştir. 11 sürücünün ehliyetine alkollü araç kullandığı için el konulmuştur.

 

Alınan tedbirler kazaları da önledi

İlimiz genelinde 7 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Maddi hasarlı kazalar sonucu 16 vatandaşımız yaralanmıştır. Çok şükür ilimizde ölümlü kazalar alınan tedbirler sayesinde olmamıştır. Geçtiğimiz yıllara göre yaralamalı trafik kazaları ve yaralı vatandaş sayımızda alınan tedbirler sayesinde düşüş yaşanmıştır.

 

“Kemer tokaları” toplandı

Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü’müzce İlimizde çeşitli dükkanlarda satılmakta olan ve araçlarda bulunan kemer ikaz sesini kesen ‘kemer tokası’ dediğimiz aparatlara el konularak sürücü ve yolcuların yol güvenliği sağlanmıştır.”

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›