Bakan Tunç, yeni Anayasa vurgusu yaptı

“Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı kapsamında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’dan yeni Anayasa mesajı verdi. “Darbe anayasası ile yönetiliyoruz. Türkiye Yüzyılının başlangıcında demokratik, sivil, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu açık ve bu bizim milletimize olan borcumuz. 28’inci Yasama Döneminde inşallah o uzlaşma sağlanır, toplumsal uzlaşmayı esas alan yeni bir Anayasaya ülkemizi kavuştururuz.” dedi.
Bu haber 2024-01-24 10:07:28 eklenmiş ve 418 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu açık”

 

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından düzenlenen “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı kapsamında Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Bartın halkıyla buluştu.

 

Bartın Kültür Merkezi’nden yoğun katılımla gerçekleştirilen programa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Kamu Denetçilerinden oluşan heyet, ilin yöneticileri ile muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi anlamında son yıllarda önemli adımların atıldığını belirtirken kamu denetçiliğinin önemini anlattı.

 

“Bunun başarılmaması için herhangi bir sebep yok”

 

Bir kez de Bartın’dan yeni Anayasa mesajı veren Bakan Tunç, “Darbe anayasası ile yönetiliyoruz. Anayasamızda sıkıyönetim ilanına izin veren bir madde vardı, onu kaldırdık. Darbeciler yargılanamaz diye bir hüküm vardı Anayasamızda ve onları kaldırdık. Milletimizin onayıyla bunları gerçekleştirdik. Anayasamızın o darbeci, vesayetçi ruhunu azaltan çok önemli, sessiz devrim sayılan reformlardır bunlar. Ama bunları yeterli görmüyoruz. Artık Türkiye Yüzyılına  başladığımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlangıcında herkesin istediği, her düşünceden insanın ‘evet Türkiye'ye yeni, demokratik lazım’ dediği şu Türkiye Yüzyılının  başlangıcında demokratik, sivil, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu açık ve bu bizim milletimize olan borcumuz. 28’inci Yasama Döneminde inşallah o uzlaşma sağlanır, toplumsal uzlaşmayı esas alan yeni bir Anayasaya ülkemizi kavuştururuz. Bütün beklentimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bunun başarılmaması için herhangi bir sebep yok. Milletimize olan bu borcu tüm siyasi partiler, bir masa etrafında oturarak uzlaşabilirler ve 28’inci dönem Yasama Meclisi de Cumhuriyet tarihimizin özellikle Türkiye yüzyılının başlangıcında çok büyük bir reforma büyük bir iyiliğe de imza atmış olurlar inşallah bunu gerçekleştiririz.” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Bartın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Anayasa yeni anayasa
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›