“Amacımız buraları başıboşluktan kurtarmak”

Arıönü-Mugada Sahillerine Atıksu Tesisi Alımı Projesi’nin 2019 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündemle ilgili olarak İl Genel Meclisi Üyeleri’ne bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, görev ve sorumluluk alanlarındaki sahillerin Bartın’a ve ülkemiz turizm anlayışına yakışır şekilde olması için çalıştıklarını belirterek “Amacımız buraları rehabilite etmek, düzenlemek, düzeltmek, başıboşluktan kurtarıp, doğaya atılan bu kirli atıkları da kontrol altına almak.” dedi.
Bu haber 2019-08-05 10:01:47 eklenmiş ve 175 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Aldığı kararlarla önemli işlere imza atan İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarına devam ediyor.

Toplantılarının 3. oturumu İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve daire müdürlerinin katılımıyla İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Milli Eğitim Yatırımları ile Emniyet ve Genel Kamu yatırımlarıyla ilgili projelerin 2019 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması talebi gündeme alındı.

Ardından da Arıönü-Mugada Sahillerine Atıksu Tesisi Alımı Projesi’nin 2019 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor görüşüldü.

 

“Çalışmalara süratle devam ediyor”

 

Gündemle ilgili olarak İl Genel Meclisi Üyeleri’ne bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, görev ve sorumluluk alanlarındaki sahillerin Bartın’a ve ülkemiz turizm anlayışına yakışır şekilde olması için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bizim görev ve sorumluluk alanımızdaki sahillerimizin artık her şeyiyle Bartın’a, ülkemizin turizm anlayışına yakışır şekilde olması için buradayız. Amacımız buraları rehabilite etmek, düzenlemek, düzeltmek, başıboşluktan kurtarıp, doğaya atılan bu kirli atıkları da kontrol altına almak. İl Özel İdare’miz bu konuda tesisini zaten aldı. Bunun ödeneğini biz daha önce halletmiştik. Alt yapı kanalizasyonumuzu daha önce yapmıştık. Biz İmar Planımızı, 18 uygulamasını gerçekleştirirken Mugada sahilinde altyapıyı yapmıştık ama atıksu arıtma tesisini tamamlayamamıştık. Şimdi sıra buraya geldi. Sahildeki diğer düzenlemeleri, atıksu arıtma tesisini, oradaki  imar çalışmalarının artık nihayete ulaşması, imar çalışmalarına uygun oradaki gelişme alanlarının daha düzgün şekilde gelişmesini sağlamak için çalışmalar süratla devam ediyor. Burada yapılacak atıksu arıtma tesisi, yine Güzelcehisarda yapılacak olan atıksu arıtma tesisiyle sahilimizin ve denizimizin kirletilmesinin önüne geçmiş olacağız.

 

“Güzelcehisar ve Mugada’da da başaracağız”

 

İnkumu’na nasıl derin deniz deşarjında atıksu arıtma tesisi yapıldıysa, Çakraz’da nasıl yapıldıysa bunu Güzelcehisar ve Mugada’da da başaracağız. Atıksu arıtması olan sahillerin ne kadar temizlendiğini şuanda görebiliyoruz. Çünkü artık evsel atıklar, kanalizasyon atıkları sadece evsel atıklarla denize ulaşmıyor. Birçok kimyasalın bir araya geldiği suları kirleten o maddelerin artık arıtılarak suyla buluşturulması çok önemli. Bu noktada Özel İdaremiz, İl Genel Meclisimizin kararlarıyla önemli mesafeler aldık.

 

“Üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor”

 

Devamında sahillerimizi günümüz şartlarına uygun hale getirmemiz gerekiyor. Yani bunun zorlukları her zaman olacak.  Ama buradan geri adım atmamak en güzel şekilde yani bunun işletmesini de en güzel şekilde halledebilecek noktaya getirerek biz bunları sahillerimize kazandıracağız. Bartın eğitim, turizm şehri o nedenle üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. 2020 bütçesine kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Bütçe öncesi stratejik plan Meclis’e gelecek. Meclis’in mesai hem stratejik plan hem de bütçe üzerine yapılacak.”

Ardından Arıönü-Mugada Sahillerine Atıksu Tesisi Alımı Projesi’nin 2019 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

İl Genel Meclisi, Ağustos Ayı Toplantıları’nın 4. Birleşimi için bugün saat 15.00’da toplanacak.  

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Güzelcehisar Mugada
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›