Daha güzel ve yaşanabilir Amasra için bir araya geldiler

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ile Almanya ve İstanbul’daki Amasra ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri ile bir araya geldi.
Bu haber 2019-08-05 09:42:37 eklenmiş ve 194 kez görüntülenmiştir.

 

 

Daha yaşanabilir bir Amasra için bir araya geldiklerini ifade eden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Bugün burada yıllardır özlemini çektiğimiz o tabloyu oluşturduğumuz için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birçok siyasi partiden farklı görüşten aday olan ve seçilen arkadaşlarımız kardeşlerimiz bu gün burada daha güzel, daha yaşanabilir bir Amasra ve köyleri için bir araya gelmiş olmaları farklılıklarımızı bir kenara bırakmaları inanın çok önemli. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki seçilmiş olan arkadaşlarımız muhtar olsun meclis üyeleri olsun birbirlerini tanımayan arkadaşlarımız var, bu kahvaltı sayesinde birbirlerini tanımak ve kaynaşma ortamını sağlamak için bir fırsat elde etmiş olmamız açısından önem taşımaktadır.” dedi.

 

Gerekenler sorunsuzca yapılabilir hale gelecek”

 

Amasra’nın İller Bankası payını daha da arttırabilmek için özellikle Amasra’da evleri olan ancak başka illerde ikamet eden ve sadece yazdan yaza ilçeye gelerek 3-4 ay tatil yapan vatandaşlara seslenen Çakır, ikametlerin ilçeye aldırılmasını istedi. İlçe nüfusunun10 binin üzerine çıkartılması halinde İller Bankası payının da ciddi manada artacağına dikkat çeken Başkan Çakır, böylece personel maaşlarını rahatca ödemelerinin dışında ilçede belediyecilik anlamında yapılması gerekenleri de sorunsuzca yapılabilir hale geleceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz ilçemizin nüfusu 6 bin 600. İller Bankası’nın Aralık ayında yaptığı yani kış ayında yaptığı tespit üzerinden il ve ilçeler pay almaktadır. Bizim nüfusumuz kış ayında 6 bin 600 olduğu için gelen para da bu nüfusa hizmet götürecek şekilde planlanarak yollanıyor. Ancak Nisan ayından başlamak üzere Eylül ayına kadar 6 ay boyunca ilçemizin günlük nüfusu 50 hatta 60 binlere kadar çıkmaktadır. Haliyle 6 bin 600 nüfus planlaması için gönderilen para 60 bin kişiye hizmet verebilmek için yeterli gelmemektedir. Şayet ilçemizde evi olan ve yaz aylarında tatile gelen vatandaşlarımız birinci ikametlerini ilçemize aldırılır ve ilçe nüfusumuzu 10 binin üzerine çıkartabilirsek ilçemizin İller Bankası payı ciddi manada artacak, personel maaşlarını rahatca ödememizin dışında ilçemizde belediyecilik anlamında yapılması gerekenler sorunsuzca yapılabilir hale gelecektir. İşte bu nedenle mahalle muhtarlarımız mahallelerinde yaşayan ancak yaz aylarında gelen mahalle sakinlerine ulaşmamızda bizlere yardımcı olmaları önem taşımaktadır.

 

“Hep birlikte güzel projelere imza atabileceğiz”

 

Bununla ilgili bir çalışmamız olacak ayrıca köy muhtarlarımızda köylerinde olup İstanbul’da Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan hemşehrilerimize ulaşmamız için bizlere destek vermelerini istiyorum. Burada aramızda İstanbul’da kurulu olan Amasralılar Dernek Başkanımız ve Almanya’da kurulu olan Amasralılar Dernek Başkanımız ve Kurucu Üyeleri de bulunmaktadır. Birlikte hareket eder ve gurbetteki hemşehrilerimizle bağlantımızı sağlayabilirsek önümüzdeki günlerde hep birlikte güzel projelere imza atabileceğimizi düşünüyorum.”

 

Karabacak: “Birlik, beraberlik içinde güzel çalışmalara imza atacağız”

 

İl Genel Meclis Üyesi Bekir Karabacak, AK Parti iktidarlarında Amasra’nın 200 milyon TL tutarında yatırıma sahne olduğunu ifade ederek “İktidarımız ayrım gözetmeksizin Amasra’ya 200 milyon TL tutarında yatırım yaptı. Bu yatırımlar devam ediyor ve ben  de İl Genel Meclisi’nde ilçemizin menfaati doğrultusunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Sayın Belediye Başkanımız Recai Çakır’ın bugün düzenlemiş olduğu kahvaltı programını gayet olumlu buluyorum. Birlik beraberlik içinde ilçemizin menfaatleri doğrultusunda her türlü çalışmanın altına imza atacağımı ifade edebilirim.” dedi.

 

Kazguç: “İlçemizin geleceği açısından çok önemli”

 

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Kazguç da “Göreve geldiğimiz andan itibaren ilçemizin menfaatleri doğrultusunda Meclis çalışmalarında yer aldım. Bekir kardeşimle birlikte ayrım gözetmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün buradaki birlik beraberlik tablosu ilçemizin geleceği açısından çok önemlidir.” diye konuştu.

Ardından mahalle muhtarları ve siyasi parti ilçe başkanları kısa sözler alarak toplantıya katkı sunarken İstanbul ve Almanya’da yaşayan Amasra ve köyleri yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanları söz alarak dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, her iki derneğe de üye oldu.

ETİKETLER : Bartın Amasra Belediyesi Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›