AVM Projesi’nde büyük gelişme!

Bartın’da yapılması planlanan ve büyük bir merakla beklenen AVM Projesi için sıcak bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz gün saat 17.00’da Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirilen Ağustos Ayı Meclis Toplantısında görüşülen ve daha önce İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirçavuş Mahallesi, tapuda 1312 ada, 4,5 ve 10 parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi için CHP Grubu ret, AK Parti ve MHP Grubu ise kabul oyu kullandı. AVM Projesi yapılması planlanan arsa için imar değişikliği talebi böylece oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu haber 2019-08-02 17:22:52 eklenmiş ve 232 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediyesi Ağustos 2019 Meclis Toplantısı, geçtiğimiz gün Bartın Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı’nda toplanan Meclis, gündem maddesi olan 18 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Bartın Merkez İnkumu Yan Dereleri Taşkın Koruma Tesisinin devir işlemleri için Belediye Başkanı Cemal Akın’a yetki verilirken Bartın Belediyesi’nin 2020 Mali Yılında uygulayacağı Gelir Tarifeleri konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

Komisyonlara havale edildi

 

Gündemin üçüncü maddesinde ise Tuna Mahallesi, tapuda 482 ada, 210 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi ve yoldan ihdas sonrası oluşacak parselin satışı konusu görüşüldü. Madde İmar Komisyonuna havale edildi.

Yine dördüncü gündem maddesi olan Orduyeri Mahallesi, tapuda 837 ada, 6 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi ve yoldan ihdas sonrası oluşacak parselin satışı konusunun görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.

 

Yoldan ihdas talepleri kabul edildi

 

Gündemin 5 ve 10’uncu maddeleri arasındaki mülkiyetleri Bartın Belediyesi’ne ait olan Kırtepe Mahallesi, tapuda 249 ada, 1 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın, Kırtepe Mahallesi, tapuda 249 ada, 1 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “B” ile gösterilen kısmın, Aladağ Mahallesi, tapuda 1400 ada, 11-12-13-14-15-16 parsel nolu taşınmazların bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın, Karaköy Mahallesi, tapuda 1276 ada, 88 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın, Karaköy Mahallesi, tapuda 1276 ada, 88 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “B” ile gösterilen kısmın, Gölbucağı Mahallesi, tapuda 510 ada, 275 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talepleri kabul edildi.

Onbirinci gündem maddesi olan Tuna Mahallesindeki ekli folyedeki “A” ile gösterilen kısmın Bartın Belediyesi adına tescil yapılması talebi kabul edildi.

 

İmar Komisyonu’na havale edildi

 

Gündemin 12 ve 13. maddelerinde yer alan Tuna Mahallesi, tapuda 1552 ada, 1 parsel ve 497 ada, 173 parsel nolu taşınmazlar üzerinde imar plan değişikliği talebi, Kutlubeyyazıcılar Köyü, tapuda 145 ada, 11 parsel nolu taşınmaz üzerine hazırlanan Ticaret amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı talebi İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

Hazine adına bedelsiz devri kabul edildi

 

Gündemde görüşülen 14. madde ile Aladağ Mahallesi, tapuda 1195 ada, 47 parsel nolu Bartın Belediyesi mülkiyetindeki taşınmazın Sağlık Tesisi Alanı olarak, Hazine adına bedelsiz devri kabul edildi.

15, 16 ve 17 maddelerde yer alan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 645 ada, 299 parsel no.lu taşınmaz üzerinde imar plan değişikliği talebi, Orduyeri Mahallesi, tapuda 416 ada, 53 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi, Orduyeri Mahallesi, tapuda 416 ada, 53 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “B” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi İmar Komisyonuna havale edildi.

 

Oy çokluğuyla kabul edildi

 

Gündemde son olarak ise 18. maddede yer alan ve daha önce İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirçavuş Mahallesi, tapuda 1312 ada, 4,5 ve 10 parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi için CHP Grubu “ret”, AK Parti ve MHP Grubu ise “kabul” oyu kullandı. AVM Projesi yapılması planlanan arsa için imar değişikliği talebi böylece oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Akın: “Alınan kararların Bartın’ımız için hayırlı olsun”

 

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Belediyemiz demokrat bir belediyedir. Herkes de burada nihayetinde fikrini beyan edecektir. Bartın’ın yarına olabilecek her şeyde bizim ‘evet’ dememiz gerekiyor. Şahısların meseleleri beni ilgilendirmez ama bizim burada yapacağımız şey Bartın’ın yararına olacaksa, Bartın’ı geliştirecekse biz hep birlikte ‘evet’ diyeceğiz. Ben işe bu noktada bakıyorum ve bu noktada hareket ediyorum. Yoksa şahıslar beni ilgilendirmez. Ben Bartın’a hala niye tren yolu gelmediğini yıllardır konuşurum. Hiçbir şeyin de bu meseleye dönmesini istemem. Ben 10 senedir görevdeyim, bir o kadar İl Başkanlığı ve MYK üyeliği yaptım tren buraya gelsin diye uğraşıyoruz ama öyle olmuyor. Giden gidiyor. Giden artık gitmemeli ve Bartın’ı geliştirmeliyiz diye düşünüyorum. Bu noktada bütün Meclis Üyelerimiz Bartın’ın geleceğini düşünüyorlar. Bu konuda herhangi bir tereddütümüz yok. Bartın’da yaşayan insanlarımız da Bartın’ın geleceğini düşünüyor. Tabiki fikir ayrılıkları da olacaktır. Bunlar gayet normaldir. Alınan kararların Bartın’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Meclisimiz ve komisyonlarımız tarafından sürdürdüğümüz çalışmalarımızı halkımızın geleceği için titizlikle yapıyoruz. Halkımızın bizlere layık gördüğü bu makamı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 


ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi AVM Projesi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›