Aşırı terleme problemi ameliyatla çözülüyor

Bartın Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Ayberik bölgesel aşırı terlemesi olan hastalarda endoskopik torakal sempatikotomi (ETS) ameliyatlarına başladı.
Bu haber 2019-08-02 09:18:06 eklenmiş ve 263 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Sosyal fobi hastalığı olarak bilinen ve insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, ellerde terleme şikâyetine Bartın Devlet Hastanesi ameliyatlı çözüm.

Modern tıbbın sunmuş olduğu bütün olanaklarla, yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi operasyonları bünyesinde gerçekleştiren Bartın Devlet Hastanesi, sosyal fobi niteliğindeki hastalıklara da çözümler sunuyor.

Bartın Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde,  Op. Dr. Gökhan Ayberik tarafından gerçekleştirilen (ETS) Endoskopik Trakoskopik Sempatektomi ameliyatı ile bölgesel terlemeden kurtularak yaşam kalitesi artan hastalar ise verilen hizmetten oldukça memnunlar.

 

Kalıcı çözüm

 

Ellerindeki aşırı terleme şikayetiyle Bartın Devlet Hastanesi’ne giden Özmen kardeşler, Op. Dr. Gökhan Ayberik tarafından ameliyat edilerek bu sağlık sorunlarınan kurtulmuş oldu. 

Ameliyatla ilgili bilgiler veren Op. Dr. Ayberik, ETS ameliyatı ile el, koltuk altı, yüz ve boyun gibi bölgesel terleme sorununa kalıcı çözüm sağlandığını belirterek “Endoskopik Torakal Sempatektomi (ETS) ameliyatı ile el, koltuk altı, yüz ve boyun gibi bölgesel terleme sorununa kalıcı çözüm bulunmaktadır. Bu teknikte, koltuk altı bölgesinden bir santimetre uzunluğundaki bir adet cilt kesisinden, endoskop ile işlem yapılacak göğüs boşluğuna girilerek sempatik zincirlerin bulunduğu bölgeye gelinir ve cerrah bir ekrana yansıyan görüntülere bakarak ameliyatı gerçekleştirir. Bu ameliyatta klasik ameliyatlarda olduğu gibi uzun cilt kesisi yapılmaz, bir santimetre uzunluğundaki kesi yeterli olur. Uzun süre hastanede kalmadan işlem gerçekleştirilebilmektedir.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Devlet Hastanesi aşırı terleme ETS
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›