Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi için başvurular başladı

Birçok başarılı sporcu yetiştiren Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı için ön kayıtlar başladı. 29 Temmuz’da başlayan başvurular 16 Ağustos tarihine kadar devam edecek.
Bu haber 2019-07-31 16:10:49 eklenmiş ve 1092 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Ulusal ve uluslararası başarılara imza atan birçok sporcu yetiştiren Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, “2019 Yılı Özel Yetenek Sınav Kılavuzu” yayımlandı.

21-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan özel yetenek sınavı için online başvurular 29 Temmuz’da başladı.

2019-2020 Akademik Yılında Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 50, Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 60, Antrenörlük Eğitimi Bölümü İkinci Öğretime 50, Rekreasyon Bölümü’ne 60, Rekreasyon İkinci Öğretime 50, Spor Yöneticiliği Bölümü’ne 50, Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretimine 50 öğrenci alınacak.

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi eğitim programlarına, ilan edilen kontenjanlarla sınırlı olarak YKS 2019 puanı, Özel Yetenek Sınav Standart Puanı (ÖYSP-SP) ve Adayın Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP) birlikte değerlendirilerek öğrenci alınacak.

 

Başvurular 16 Ağustos’ta sona erecek

 

29 Temmuz Pazartesi günü internet üzerinden başlayan ön kayıtlar, adaylar tarafından 16 Ağustos’a kadar “http://ubys.bartin.edu.tr” adresinden online olarak yapılacak.

 

Diğer üniversitelere başvuru yapan adaylar da başvurabilecek

 

Ön kayıt için başvuracak adayların; başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak 2019 yılında YKS’ye girmiş olması, 2019 TYT puan türünden 160,000 ve üstü puan almış olması, Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim görmesini engelleyecek herhangi bir sağlık, fiziksel veya bedensel engeli bulunmaması gerekiyor.

Engelli adayların ÖSYM Sınav Kılavuzu’nda açıklanan engel durumları doğrultusunda eğitim görmelerine mani olmayacak düzeyde engelli olmaları ve bu durumlarını bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelendirmesi gerekiyor.

2019 YKS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar ile diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da bu sınava başvurabilecekler.

2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2018-TYT puanını 2019-YKS yerleştirmelerinde kullanabilecekler ve bu adayların 2019-YKS’ye başvuru yapmış olmaları zorunlu olacak.

 

Başvurular internet üzerinden yapılacak

 

Adaylar başvurularını Bartın Üniversitesi UBYS üzerinden verilecek olan linkten ön kayıt tarihlerinde, online olarak yapacaklar.

Adaylar online başvuru yaparken istenilen belgeleri taratıp sisteme yükleyecekler. Başvuru yapılıp gerekli belgeler sisteme yüklendikten sonra da sınav giriş belgesinin çıktısının alınarak  sınav günü adayın yanında bulunması gerekiyor.

2019-2020 akademik yılı için Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi “Özel Yetenek Sınavı” (ÖYS) Kutlubey Yazıcılar Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonlarında yapılacak.

Adayın yerleştirme puanının hesaplanması yapılırken ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP), Ortaöğretim Başarı Puanı, 2019-TYT Puanı (TYT-P) belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacak. 

 

7 bölüme tercih yapılacak

 

Başvurusu kabul edilen tüm adaylar Fakültenin Özel Yetenek Sınavıyla; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi Normal Öğretim, Antrenörlük Eğitimi İkinci Öğretim, Rekreasyon Normal Öğretim, Rekreasyon İkinci Öğretim, Spor Yöneticiliği Normal Öğretim, Spor Yöneticiliği İkinci Öğretim olmak üzere 7 bölüme tercih yapabilecekler. Adaylar ön kayıt sırasında en az 1 bölümü tercih edecek.

 

Sınav 21-24 Ağustos tarihlerinde

 

Özel Yetenek Sınavı, 21 – 24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Tesisleri’nde yapılacak.

Bu sınav, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği bölümlerinde eğitim almaya aday öğrencilerin, bu formasyonun alınmasında ve geliştirilmesinde gerekli olan temel fiziksel yeteneklerinin test edilmesini amaçlayan bir yerleştirme sınavı olacak.

 

100 puan üzerinden değerlendirme yapılacak

 

Sınav uygulaması kılavuzda açıklandığı şekilde, koordinasyon parkurundan oluşmakta ve 100 puan üzerinden değerlendirilecek.

Adaylar Yerleştirme Puanı’na (YP) göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve belirlenen kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacak.

Adaylar; ilan edilen gün ve saatte sınav yerinde sınav giriş kartı, resmi kimlik, göğüs numaralı tişört ile hazır bulunacaklar.

Göğüs numaralı tişörtü herhangi bir nedenle yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav sırasını kaçıran adaylar, sınava alınmazlar ve sınava girmekten vazgeçmiş sayılacak.

Ancak çok önemli mazereti olanlar Sınav Yürütme Kurulu’nun mazereti kabul etmesi ve onayı ile sınav süresi içinde sınava alınabilecek. Sınav tarihi geçtikten sonra adaylara ayrıca sınav hakkı verilmez.

 

Sonuçlar 26 Ağustos’ta açıklanacak

 

Sınav sonuçları 26 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilecek. Yerleştirme Puanına (YP) göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin isimleri, Bartın Üniversitesi (www.bartin.edu.tr) ve Spor Bilimleri Fakültesi internet sayfasından (http://sporbf.bartin.edu.tr ) ilan edilerek duyurulacak. Adaylara ayrıca bir duyuru veya tebligat yapılmayacak. İnternet üzerinden yapılan ilan adaylara tebliğ niteliğinde olacak.

 

Hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemeyecek

 

Adayların yerleştirme puanları dikkate alınarak yerleştirme puanı en yüksek olandan başlanarak sıralaması yapılacak. Asıl aday listesinde yer alıp bu kılavuzda ilan edilen kayıt tarihlerinde kesin kayıt yaptırmayan aday, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacak ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemeyecek.

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne asıl olarak yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kesin kayıtları 27 - 29 Ağustos saat 17:30’a kadar mesai saatleri içerisinde yapılacak.

Kontenjan dolmadığı takdirde kayıtlar 29 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak ilanlara göre yedek listeden sırayla yapılacak.

 

Yedek hakkı da verilecek

 

Yedek listede adı bulunup da belirtilen gün ve saatte başvuruda bulunmayan adaylar haklarını kaybetmiş sayılacak.

Asıl aday, kayıt süresi içerisinde kesin kaydını yaptırmadığı takdirde, yerine ilk sırada bulunan yedek adaya kayıt hakkı verilecek. Yedek aday listesinde yer alıp bu kılavuzda ilan edilen kayıt tarihlerinde kesin kayıt yaptırmayan aday, kayıt ve yedeklik hakkından vazgeçmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemeyecek.

 

Kayıtlar 2-3 Eylül’de

 

Kayıt yaptırmayan asıl adayların yerine yedek listesinden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 2-3 Eylül 2019 tarihlerinde saat 17.30’a kadar yapılacak. Açıklanan yedek liste kaydından sonra yine de kontenjan dolmazsa kılavuzun “ÖNEMLİ TARİHLER” tablosunda belirtilen 2. yedek listeler açıklanacak ve kalan kontenjanlara adaylar puan sırasına göre sıralanıp kayıt yapılacak.

 

Listeler web sitesinden açıklanacak

 

Spor Bilimleri Fakültesi web sitesinden açıklanan yedek listeler resmi duyuru niteliğinde olacak.

Web sitesindeki yedek liste duyurularından başka duyuru ve bildirim yapılmayacak. Adaylar web sitesindeki duyuruları takip edecek.

 

Sınavdan ihraç edilecek!

 

Adayların veya yakınlarının; sınav süresince jüri üyelerine, sınav görevlilerine ve diğer adaylara sözlü veya fiili saldırıda bulunmaları, adayların sportmenliğe, centilmenliğe ve öğrenci disiplin yönetmeliğine aykırı hareket etmeleri, sınav parkurundaki cihazlara zarar vermeleri, hakemlere ve diğer görevlilere sözlü veya fiili saldırıda bulunmaları halinde aday sınavdan ihraç edilecek.

Sınav görevlilerinin şikâyetleri söz konusu olduğunda, bu şikâyetler yetkili birimlere bildirilecek.

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›